Robin O’Wrightly

ROW

Az angolszász nevet viselő amigdalai láma, ja nem, rigó egy reklámgrafikus homloklebenyében él. Csakis a színtiszta igazat írja, ha pedig nem, akkor is igazából mesél. „A dzs betű kezelése abszolút egyedi, a zöngés mássalhangzóit sokan próbálják utánozni” – írják róla, ő pedig minden műfajt megír, ami eszébe jut. Eddig kettőt talált ki: egy szerelmes regényparódiát és egy lélektani krimit, de úton van egy családregény és ifjúsági irodalom is.

 

Robin O’Wrightly: ÁlomtalanításÁlomtalanítás

„A rémálomban egyetlen jó dolog van: az ébredés.” (a szerző)
A Valami durva kisregényben két nő szemén át figyelhetjük, ahogy az élet szerencsétlen eseményei sodorják őket a végkifejletig, a valóság és az álom frontján egyaránt.A Tinnitusz novellában egy házaspár konfliktusa egy buli után bontakozik ki, amikor nem várt vendégeik érkeznek…
Az írónő második könyve teljesen más stílusban íródott, mint az első – az Erelem (eszetlen szerelem) –, nem véletlenül: levetve minden felhőtlen, hurráoptimista és szűzies bájt; a valóság és az álom néhány kegyetlen és erőszakos szeletét villantja meg.„Az élet egy szemétláda” kontra „Mert nem lehet mindig szar az élet”. A kötetben erőszakos cselekmények részletes leírása és trágár szövegkörnyezet található.
Olvasása 16 éven aluliak számára nem ajánlott!

 

 

ErelemRobin O’Wrightly: Erelem (eszetlen szerelem)

A jóképű és kissé paranoiás adóhivatalnok beleszeret a nem csak kívül szőke, feketegazdaságban dolgozó hosztesszbe. „Ez valami vicc?” Az!
Ez a kötet nem egy szerelmesregény paródiája, hanem az összesé. De hogy ne csupán öncélú poénkodás legyen, természetesen van mondanivalója is: nem csak mínusz centikben mérhető a legmélyebb kapcsolat férfi és nő közt. Még ha ehhez az őrület határát kell súrolni a túloldalról…

 

 

Robin O’Wrightly: Emlékkönny

Az  első világháború végén, a gyűlölet és félelem káoszában szerelem bontakozik ki egy fiatal francia katona és egy falusi magyar leány között… Lehet-e „ez egy gyönyörű barátság kezdete”? Van-e közös jövőjük a trianoni békeszerződés árnyékában? Felvállalják a szerelmüket, vagy elsöpri őket a történelem vihara? Átjutnak-e a leszármazottaik a hazugság folyondárján? Ki mondja ki az igazságot? Összetalálkozik-e a két ág, mielőtt beköszönt a halál? A szeretet mindig győz, vagy most az egyszer veszít? Az Emlékkönny minden kérdésre megadja a választ.