SzínMűHely

oxigen

Te meddig mennél el? Hazudnál? Lopnál? Csalnál? Ölnél is, hogy túléld? Tanúskodnál hamisan? Esküdöznél, becsapnád a barátaidat, nem néznél tükörbe?

Levegő kell. De nem az a silány, poshadt, áporodott. Oxigén kell. Valami új, valami friss. Különben légszomjan halsz. Mert nem elég, hogy beszívod, oxigéndúsnak is kell lennie. Nem elég, hogy fogyasztod, neked magadnak is oxigénné kell lenned, különben semmit sem ér az egész.
Erre ébred rá a kisvárosi Szása-fiú, mikor megpillantja a nagyvárosi Szása-lányt. Eddig nem élt. Csakhogy ebből az oxigénhiányos létből kiszakadni borzasztó dolog. Hazudni kell hozzá, ölni, szívni és fújni. Történetük egyszerű, mint az oxigén-molekula: minden más korábbi rendet vadul feldúlva párban egymáshoz kötődnek.

Buli, koncert vagy színház? Nem kell választanod! Az Oxigénnel együtt egyetlen este alatt mindet megkapod. Koncertszínházi előadásunkon a hazai underground zenei színtér sokoldalú DJ- és alkotópárosa, SALMAN Ádám és KOVÁCS Kinga (Sanyi) felel a hangsávért, a Hungary’s Got Talent-ből is jól ismert formáció, a Nylon Group színészei, EKE Angéla és MÁRKUS Sándor pedig azért, hogy az igazán trash díszletben megjelenítsék a két Szását. Az előadás slam határait súroló szövegét HORVÁTH Kristóf Színész Bob szállítja, akit a hazai és európai slam bajnokságokról ismerhet a nagyközönség.

Rendező: Szilágyi Bálint