Masni és Pocó

Masni és Pocó

Mihályi Rékát a Group’n’Swing zenekar énekesnőjeként ismerte meg az ország, elsősorban az MTV „Dal” című műsorából, ahol „Retikül” dalukkal nagy sikerrel szerepeltek, melyet később a „Ridikül” műsor főcímzenéjévé választottak.

Réka édesanyja ma is aktív óvodaigazgató, óvodapedagógus, aki kitűnően zongorázik és énekel. Réka nagyon pici korától folyamatosan zenével volt körülvéve, és ez megalapozta karrierjét. Édesanyjával már évek óta tervezik, hogy a több, mint harminc éves professzionális óvodapedagógiai karrier tapasztalatait összegyűjtve, Romhányi Áron Artisjus díjas zeneszerző segítségével készítenek egy olyan minőségi gyermeklemezt, amely mind zeneileg, mind a szövegek témaválasztásában oktató és egyben szórakoztató jellegű.

A lemezen 11 dal található és minden dalban egy-egy hangszer kerül bemutatásra: a hangszereknek külön „szóló” része van az egyes dalokban, illetve CD szövegfüzetében rajzok, és rövid leírások is találhatók a hangszerekről. A dalokat Masni és Pocó, a két mesekarakter rövid átvezető beszélgetései kötik össze – ezek dramaturgiailag egy hét eseményeit foglalják össze. A karaktereket két professzionális bábművész, Szabados Böbe és Szilner Olivér alakítja – egyben ők szerepelnek a lemez színpadi változatában is.