Hátsó Ajtó

A Hátsó Ajtó 2001-ben alakult, de a nehézkes kezdeti éveknek és néhány tagcserének köszönhetően csak 2010-ben indult be igazán a banda gépezete, ugyanis ekkor adták ki első albumukat az Amitől élek-et, majd ezt követően indultak első komoly turnéjukra is a Rómeó Vérzik zenekar vendégeként. Azóta jó párszor körbeutazták az országot, illetve Felvidéken is komoly rajongótárbort tudhat magáénak az együttes. Nemrég jelent meg legújabb, harmadik nagylemezük Nyisd ki a szemed! címmel.

Sok hazai és határon túli fesztivál, motoros találkozó visszatérő vendégei és olyan nagy nevek előtt sikerült már bizonyítaniuk, mint pl. a Tankcsapda, Road, Depresszió, Moby Dick, Ossian, Kowalsky meg a Vega stb.

“A zenekar a szó szoros értelemben vett színtiszta rock zenét játszik. Nem modern rockot, nem nu metált és a mostani trendnek megfelelő “cica-rockot”!
Pont ez tetszett meg anno bennük, hogy megtaláltam azt a fajta zenei világot, ami mára sok zenekarból már sajnos elveszett, átalakult. A dalszövegeikben ugyan úgy megtalálhatók a bulizós/csajozós témák, mint a világmegváltó, társadalom kritikus szövegek…” (Rockbook.hu)

“A dombóvári triót kb. a Tankcsapda/Road/Rómeó Vérzik által meghonosított és művelt stílusba lehet belőni, viszont az elmúlt évek során az önerőből formálódó csapatnak lassacskán sikerült az igazán egyértelmű hatásokat levetkőznie, és mára, pőre valóságként, egyre szimpatikusabb „hátsóajtós” zenével örvendeztetik meg fokozatosan gyarapodó rajongótáborukat. Persze, nem ők találták fel a kereket, viszont okosan gurítják, hangulatos bulikat adnak, korrekt dalokat írnak, és szövegeik szinte mindegyike egészséges vagányságról árulkodik.” (Kiss T. Attila)