Mohikán

Mohikán

 

A Mohikán zenekar 2015 elején alakult. Zenei világuk és dalaik hangulata vállalt elismeréssel fordul a nagy sikerű Republic zenekar felé és főhajtással tiszteleg énekes-dalszerzőjének, Bódi Lászlónak az emléke és zenei öröksége előtt. Halálának tragikus hirtelensége adta meg az utolsó lökést a zenekar megalakulásához is. Ahogyan a zenekar frontembere, Nagy Tibor István vallja: „a cél nem egy cover band létrehozása volt, sokkal inkább a Republic gyökereket megőrizve, saját dalokon keresztül eljutni a közönséghez.”

Nagy Tibor István a zenekar alapítójaként a 90-es években kezdett dalokat írni, ezek hangszereléséhez még Miskolcon kezdett hozzá. Ehhez a munkához csatlakozott Sivák Zsolt és Földes Máté, akik Tóth Zoltán, a Republic zenekar egykori dalszerző gitáros-énekesének ajánlására jelentkeztek. Nagy Gergő, Sivák Zsolt gitáros gyermekkori barátjaként és régi zenésztársaként került a dobok mögé. Így alakult ki a zenekar aktuális magja.

A magyar beat-rock hagyományokat alapul véve kezdtek el zenélni és megalakulásukat követően szinte azonnal színpadra is álltak. Nem egészen egy évvel a zenekar megalakulását követően jelent meg első lemezük „Hova száll a pipából a füst?” címmel.

Őszinte szövegeik és sajátos hangzásviláguk az elkövetkező években képes lehet betölteni azt a szerepet, amelynek köszönhetően az élő zene rajongói újra felfedezhetnek maguknak egy a szívükből, a gondolataik visszhangjait játszó magyar zenekart.